F.J. Poulsen fejrede 50-års jubilæum den 16. maj 2022

Af Cathrine Eriksen Fris 

F.J. Poulsen er Danmarks nok største familieejede landskabsentreprenør og har blandt andet udført Ledreborg Slotspark og slotshaven ved Frederiksborg Slot.

Da planteskolegartneren Finn Jul Poulsen startede i 1972, havde han ingen erfaring med anlæg. ”Min oldefar og farfar havde en velassorteret planteskole, hvor min far blev udlært i 1968. Han forudså hurtigt, at et liv som anlægsgartner ville være mere spændende. Med en skovl i bagagerummet kørte han ud til kunderne i en gammel stationcar, som han havde lånt penge af sin svigerfar til at købe. I dag er vi 65 medarbejdere, heriblandt min far, mor, søster og mig.
” Flere medarbejdere hos F.J. Poulsens har været ansat i 30 år, én enkelt sågar i 40 år.  Næste måned er det et halvt århundrede siden, Finn Jul Poulsen tog sit første spadestik i det foretagende, der i dag er en stor familievirksomhed.

”Vores ambition er ikke at vokse og ekspandere, men at være grønne, ordentlige og dygtige med høj faglighed. Vi har det rigtig godt, hvor vi er,” siger Martin Poulsen, som er uddannet anlægsgartner og kloakmester og trådte ind i F.J. Poulsen i 1992. I dag er han direktør og ejer.


Innovation i top

F.J. Poulsen har gennem tiden lavet store anlægsprojekter, der ud over slotshaverne b.la. tæller Herlev Supersygehus, Vejleåparken og haverne til 544 rækkehuse i Albertslund.

”Ledreborg Slot er et anlæg med kæmpestore terrænforskelle, og anlægget omkring Herlev Supersygehus er en af Danmarkshistoriens største planteentrepriser med mere end 750 store træer, med utallige eksotiske plantesorter, tusindvis af stauder og buske.”

En kæmpe taghave på Herlev Sygehus på 8.800 m2 skulle have taghavejord op på taget. Det var ikke muligt med kran alle steder så der opfandt vi en Jordblæser, en omvendt kæmpe støvsuger. Jeg fandt en maskine i Schweiz, som vi fik ombygget til at kunne blæse jord op på taget, så vi kunne lave taghaverne. Snart skal jordblæseren blæse mere end 8000 kubikmeter taghavejord op på tagene af Nyt Hospital Nordsjælland,” som er bygget på en mose, hvilket gør det meget udfordrende at bruge kran, uden der er bygget et solidt fundament. Derfor er vores jordblæser ideel til opgaven. siger MP.


Den grønne linje

F.J. Poulsen er 100 procent selvforsynende med jord, ved firmadomicilet i Taastrup driver virksomheden 11 hektar, som økologisk landbrug, og har i biodiversitetens navn anlagt 3500 m2 blomstereng.

”Vi har tilladelse til at genbruge alt muldjord, vi graver op. Vi oparbejder det på egen plads ved at tilsætte kompost og lave harpet muldjord i høj kvalitet, som alle kan købe. Store drivhuse på grunden gør det muligt at opbevare og sælge tør muldjord året rundt.

Vi har desuden modtageplads for beton, hvor vi knuser til genanvendelse.”

”Vi vil være bæredygtige og genanvender mest muligt af vores råstoffer, ligesom vi løbende udskifter til grønne maskiner, og kører på miljøbrændstof.”

LAR-mæssigt har vi stor erfaring med anlæggelse. Pt. på Klimakarréen, hvor vi både udfører LAR- samt genanvendelse af regnvand.


F.J. Poulsen A/S

  • Firmadomicil i Roskilde med 65 timeansatte.
  • Erfaring med at udføre et hav af forskellige anlægsopgaver. Kan også hjælpe med professionel rådgivning i forhold til en grønnere håndtering af regnvand samt opgaver, som kræver en autoriseret kloakmester.
  • Tilbyder alt fra anlægsarbejde, kloak arbejde, grønt vedligehold, grønne tage, BIO-rens af søer, LAR, skybrudssikring m.m.
  • Henvender sig både til erhvervsdrivende, offentlige institutioner og private.


Vores ambition er ikke at vokse og ekspandere, men at være grønne, ordentlige og dygtige med høj faglighed.


Direktør
Martin Poulsen
F.J. Poulsen A/S